17 september 2020

Halderberge dementievriendelijke?

De gemeente HalderbergeĀ  vindt het belangrijk dat de inwoners weten wat dementie is en hoe het mensen kan raken. Daarom zijn er al meerdere keren voorlichtingsbijeenkomsten geweest. Daarnaast is enkele jaren het platform dementievriendelijk actief.

Het platform wil kennis over dementie verspreiden maar er ook voor zorgen dat inwoners die te maken krijgen met dementie steun krijgen in hun eigen omgeving.

In samenwerking met de provinciale Stichting Zet willen we gaan meten hoe dementievriendelijk onze gemeenschap is.

Dit doen we met een korte vragenlijst van 10 stellingen. Inwoners van Halderberge worden gevraagd om deze in te vullen. Er zijn geen goede of foute antwoorden: we vragen hoe mensen in Halderberge het zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen van mensen met dementie en hun mantelzorgers ervaren.

Hoe meer vragenlijsten er ingevuld worden hoe beter we kunnen aangeven hoe mensen in Halderberge er naar kijken en beleven en hoe dementievriendelijk Halderberge is. Wij willen zoveel mogelijk ingevulde vragenlijsten binnenkrijgen. Daar is ieders hulp hard voor nodig.

Het invullen vraagt niet veel tijd. In 5 -10 minuten kun je de vragenlijst al hebben ingevuld!