24 januari 2021

Pas op: oplichting corona

KBO-Brabant is bezorgd en verontwaardigd! Oplichters maken nu ook misbruik van de wens van veel senioren om zo snel mogelijk in aanmerking te komen voor vaccinatie tegen het coronavirus. Zij worden benaderd (gebeld) uit naam van een instelling (bijvoorbeeld de GGD) om een afspraak te maken voor vaccinatie. Daarvoor moeten zij via Whatsapp een bedrag overmaken. Dat bedrag krijgen zij volgens de beller terug van de verzekering. Dit is helemaal niet waar.

Maak geen geld over. De vaccinatie tegen het covid virus is gratis!! U krijgt altijd een uitnodigingsbrief voor COVID-vaccinatie.

Klik hier voor een duidelijk artikel  hierover in het Eindhovens Dagblad met het verhaal van een slachtoffer. Heeft u vragen? Bel ons op 073 – 644 40 66. Of vul een formulier in om terug gebeld te worden, informatie daarover vindt u op een aparte pagina op onze website over fraude: klik hier.

GGD waarschuwt voor telefonische oplichting: ‘Team Thuiszorg’ belooft versnelde corona-vaccinatie voor €71,95

De GGD is woest en verbijsterd om oplichters die slachtoffers telefonisch benaderen uit naam van ‘Team Thuiszorg’. Tegen betaling van € 71,95 – te voldoen via Tikkie – kom je zogenaamd in aanmerking voor versnelde vaccinatie. En omdat de bellers ook over jouw echte geboortedatum beschikken, is de kans groter dat je denkt dat je met een bona fide zorginstantie te maken hebt. De GGD benadrukt met klem dat dit niet de officiële werkwijze is en roept iedereen dan ook op om niet op dergelijke telefoontjes in te gaan. verder lezen klik hier